DeepResource

Observing the world of renewable energy and sustainable living

Leon de Winter Product Placement Door Afshin Ellian

ellian
Wij zijn dikke vrienden

Leon de Winter en Afshin Ellian zijn dikke maatjes en we kunnen het vermoeden niet onderdrukken dat daar een ethnisch componentje aan ten grondslag zou kunnen liggen, maar dat kunnen we niet bewijzen. Leon de Winter heeft een roman geschreven over bin Laden en die gelegenheid wordt door Ellian aangegrepen door bespiegelingen te lanceren over het fenomeen van empathie met de vijand door de geschiedenis heen, de persoon van bin Laden in het bijzonder, met natuurlijk rijkelijk gelegenheid om het boek van de Winter te pluggen. Hier een paar quotes uit het artikeltje met, toegegeven ietwat skeptisch getint commentaar:

Ellian bewierookt het fenomeen van empathie met de vijand. Maar in de geschiedenis is er een uitzondering:

Empathie bij het begrijpen van de verslagen vijand was geen taboe. Niet alleen literair, maar ook juridisch en militair werd geprobeerd een en ander te leren van de verslagen vijand. Met de opkomst van het nationaal-socialisme kwam een einde aan deze traditie.

De nationaal-socialistische wreedheden konden slechts – terecht – in een demonisch perspectief worden geplaatst. Ze werden niet gedemoniseerd; ze waren een moderne verschijning van het kwaad. Dit werd niet gezien als een interruptie in een lange traditie van oorlogen en conflicten.

Sindsdien is de verleiding groot om het nationaal-socialistische kwaad ook op andere conflicten toe te passen. Het nazisme was in alle opzichten uniek.

Even in perspectief: Ellian was in zijn jongere jaren lid van de Iraanse communistische partij. Hij heeft zelfs tijdens de Sovjet-bezetting van Afghanistan medicijnen gestudeerd in Kabul. Bij Ellian zul je dus nooit een onvertogen woord horen over het communisme. Als je de track-record vergelijkt van het nationaal-socialisme en communisme gedurende vredestijd, dwz tot aan September 1939, dan waren de Duiters heiligen vergeleken met de Sovjets. Zo uit het blote hoofd: in Duitsland kwamen hooguit pakweg een paar honderd mensen om, nota bene vnmlk Nazis zelf (!) tijdens interne machtsstrijd (Nacht van de Lange Messen, 90-200) en de Kristallnacht, een spontane volksopstand nav de moord op een Duitse diplomaat door een Joodse meneer in Parijs, waarbij ca. 94 Joden te betreuren waren, zeg maar de schaal van een goedgeplaatste autobom in het midden van Baghdad, waarvan er vele honderden afgingen na de illegale invasie van de VS in 2003. Verder zaten er ca. 28,000 vnmlk (veelal Joodse) communistische leiders in de kampen. Wat zou je anders moeten doen met die lui, als je eenmaal weet wat ze hebben aangericht in Rusland, China and Cambodja?

En nu de USSR. Daar was letterlijk niemand zijn leven veilig. Miljoenen zijn daar opgepakt, kregen een schijnproces en werden mbv een nekschot in kelders afgemaakt als er ook maar de geringste twijfel bestond aan de ideologische zuiverheid van het slachtoffer. Verder zaten er miljoenen regime-tegenstanders in de Gulag-kampen. En toch waagt (voormalige?) communist Ellian te beweren dat het Nazisme, een puur reaktie- en verdedigings-verschijnsel tegen het communisme, uniek was in het schenden van de mensenrechten. Zijn club was honderden malen erger. En wat er tijdens de oorlog gebeurde, daar zijn we voor een groot deel afhankelijk van wat de geallieerden als waarheid hebben opgedist tijdens hun Nuremberg showprocessen en moeten we maar hopen dat ze niet (te veel) gelogen hebben (we weten wel beter).

Leon de Winter heeft in zijn nieuwe roman Geronimo de aansluiting gezocht met de traditie van Aischylos. De Winters boek gaat over Osama bin Laden. De wrede terroristenleider is ook in Geronimo de leider van een moorddadige bende – daaraan heeft De Winter in zijn laatste roman niets veranderd. Maar hij ontzegt Osama de menselijkheid niet.

Uiteraard bij Ellian geen spoortje twijfel aan het door de VS geconstrueerde verhaal omtrent 9/11, in werkelijkheid een operatie uitgevoerd door Israëliërs en Amerikanen, de twee mensensoorten die Ellian het meest bewondert (in genoemde volgorde). De inzittenden en piloten werden kort na opstijgen vergast met capsules, verscholen in de luchtschachten, waarna de vliegtuigen op de automatische piloot zich op weg naar hun doel begaven en 2 uit 4 dat doel (WTC1/2) ook daadwerkelijk bereikten, F93 (target WTC7) werd neergeschoten (de jet piloot zag de dode lichamen van passagiers en piloten in hun stoelen hangen) en F77 stortte in the Atlantische oceaan, al dan niet na te zijn neergeschoten. Pentagon werd geraakt door drone of kruisraket oid, na een haastig uitgevoerde improvisatie.

haaretz-911
Except for Netanyahu as a pilot, Haaretz inadvertently got 9/11 right [source]

Ik heb gehuild om Apana en om vele andere Afghaanse meisjes.

Het lijkt ons een fraai gezicht, die Ellian huilend in een hoekje met een boekje, terwijl tranen van gevoel over zijn wangen biggelen. Maar de miljoenen Russen die werden afgemaakt door de Cheka zullen Ellian met zijn selectieve morele verontwaardiging aan zijn communistische multiculturele r**t roesten. Immers, je kunt geen omelet maken zonder een ei te breken. Of niet soms?!

[elseiver.nl] – Ook in de gruwelijkste oorlogen kan empathie voor de vijand bestaan

vomit-into-the-toilet

Advertisements

Single Post Navigation

Comments are closed.

%d bloggers like this: